Pravilnik o privatnosti

Zadnje ažuriranje: 2. listopada 2023.

Ovaj Pravilnik o privatnosti opisuje naše politike i postupke u vezi s prikupljanjem, uporabom i otkrivanjem vaših informacija prilikom korištenja naše usluge i obavještava vas o vašim pravima na privatnost i načinu na koji zakon štiti vaša prava.

Koristimo vaše osobne podatke kako bismo pružili i poboljšali našu uslugu. Korištenjem usluge slažete se s prikupljanjem i uporabom informacija u skladu s ovim Pravilnikom o privatnosti. Ovaj Pravilnik o privatnosti izrađen je uz pomoć besplatnog generatora Pravilnika o privatnosti.

Tumačenje i definicije

Tumačenje

Riječi čije je početno slovo veliko imaju značenja definirana pod sljedećim uvjetima. Sljedeće definicije imat će isto značenje bez obzira nalaze li se u jednini ili množini.

Definicije

U svrhu ovog Pravilnika o privatnosti:

Prikupljanje i uporaba vaših osobnih podataka

Vrste prikupljenih podataka

Osobni podaci

Koristeći našu uslugu, možemo vas zamoliti da nam pružite određene osobne podatke koji se mogu koristiti za kontaktiranje ili identifikaciju vas. Osobni podaci mogu uključivati, ali nisu ograničeni na:

Podaci o uporabi

Podaci o uporabi prikupljaju se automatski prilikom korištenja usluge.

Podaci o uporabi mogu uključivati informacije poput internetskog protokola vašeg uređaja (npr. IP adresa), vrste preglednika, verzije preglednika, stranica naše usluge koje posjećujete, vrijeme i datum vašeg posjeta, vrijeme provedeno na tim stranicama, jedinstveni identifikatori uređaja i druge dijagnostičke podatke.

Kada pristupate usluzi putem mobilnog uređaja

Možemo automatski prikupljati određene informacije kada pristupate usluzi putem mobilnog uređaja, uključujući, ali ne ograničavajući se na:

Također možemo prikupljati informacije koje vaš preglednik šalje kad posjetite našu uslugu ili kada pristupate usluzi putem mobilnog uređaja.

Prikupljanje i uporaba podataka

Prikupljamo različite vrste informacija radi pružanja i poboljšanja naše usluge.

Vaše osobne podatke koristimo za sljedeće svrhe:

Pravna osnova za obradu osobnih podataka: Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka temelji se na vašem pristanku za obradu tih podataka u skladu s ovim Pravilnikom o privatnosti.

Zadržavanje vaših osobnih podataka

Vaši osobni podaci bit će pohranjeni samo dok je to potrebno za svrhe navedene u ovom Pravilniku o privatnosti. Zadržavat ćemo i koristiti vaše osobne podatke u mjeri potrebnoj za ispunjenje naših pravna obveza (na primjer, ako smo dužni zadržati vaše podatke radi pridržavanja primjenjivih zakona), rješavanja sporova i provođenja naših pravnih ugovora i politika.

Zadržat ćemo vaše osobne podatke i koristiti ih u mjeri potrebnoj za naše legitimne poslovne interese (na primjer, za održavanje sigurnosti naše usluge). Zadržavanje podataka u svrhu analize također se može primjenjivati.

Kako bismo odredili odgovarajuće razdoblje zadržavanja za osobne podatke, uzimamo u obzir količinu, prirodu i osjetljivost osobnih podataka, potencijalni rizik od štete zbog neovlaštenog korištenja ili otkrivanja vaših osobnih podataka, svrhe obrade tih podataka i moguće ostvarivanje tih svrha putem drugih sredstava, kao i primjenjive zakonske zahtjeve.

Kada više ne trebamo vaše osobne podatke, uklonit ćemo ih ili uništiti na siguran način.

Otkrivanje vaših osobnih podataka

Vaše osobne podatke nećemo dijeliti s trećim stranama osim kako je opisano u ovom Pravilniku o privatnosti.

Pravne obveze: Možemo otkriti vaše osobne podatke ako zakon to zahtijeva ili ako su takve radnje potrebne kako bismo se pridržavali zakonskih obveza i sudskih postupaka, kao i radi zaštite i obrane naših prava i pravne osnove.

Pružatelji usluge: Možemo angažirati treće strane i pojedince radi olakšavanja naše usluge ("Pružatelji usluge"), pružanja usluge u naše ime, obavljanja usluga povezanih s uslugom ili pomažući nam u analizi načina na koji se usluga koristi. Ti treći subjekti imaju pristup vašim osobnim podacima samo kako bi obavljali ove zadatke u naše ime i obavezani su ih ne otkrivati ili koristiti za druge svrhe.

Poslovni transferi: Možemo prenijeti vaše osobne podatke kao dio poslovnih transakcija, kao što su spajanja i akvizicije, prodaja tvrtke i drugi oblici prometa ili prestanka poslovanja.

Suglasnost: Možemo otkriti vaše osobne podatke drugim osobama uz vašu izričitu privolu za to.

Sigurnost vaših osobnih podataka

Sigurnost vaših osobnih podataka važna nam je, ali imajte na umu da niti jedan način prijenosa preko interneta ili elektroničke pohrane nije 100% siguran. Iako se trudimo koristiti komercijalno prihvatljive načine za zaštitu vaših osobnih podataka, ne možemo jamčiti njihovu potpunu sigurnost.

Vaša prava na privatnost

Pravo na pristup, ispravak i brisanje

Imate pravo zatražiti kopiju svojih osobnih podataka koje čuvamo. Ako želite ispraviti ili izbrisati osobne podatke, možete to učiniti kontaktiranjem nas putem navedenih kontakata. Možda ćemo morati provjeriti vašu identifikaciju prije nego što odgovorimo na vaš zahtjev.

Pravo na ograničenje obrade

Imate pravo zahtijevati ograničenje obrade vaših osobnih podataka u određenim situacijama. To uključuje situacije kada osporavate točnost vaših osobnih podataka, kada obrada nije zakonita, ili kada više ne trebamo vaše osobne podatke, ali ih vi tražite radi uspostave, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.

Pravo na prigovor

Imate pravo prigovoriti na obradu vaših osobnih podataka u određenim situacijama, posebno kada se vaši osobni podaci obrađuju na temelju našeg legitimnog interesa ili interesa treće strane.

Pravo na prijenos podataka

Imate pravo primati vaše osobne podatke u strukturiranom, uobičajenom i strojno čitljivom formatu i poslati ih drugom kontroloru podataka kad su takvi prijenosi tehnički izvedivi.

Pravo na povlačenje privole

Ako smo se oslanjali na vašu privolu za obradu vaših osobnih podataka, imate pravo povući tu privolu u bilo kojem trenutku. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade prije povlačenja privole.

Pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu

Ako smatrate da obrada vaših osobnih podataka krši vaše pravo na privatnost, imate pravo podnijeti pritužbu nadležnom nadzornom tijelu.

Promjene ovog Pravilnika o privatnosti

Pravilnik o privatnosti možemo povremeno ažurirati kako bismo odražavali promjene u našim praksama ili zahtjevima zakona. Ako napravimo značajne promjene, obavijestit ćemo vas putem ove web stranice ili drugim sredstvima kako biste mogli pregledati promjene prije nego što postanu učinkovite. Bilo koje promjene u Pravilniku o privatnosti bit će objavljene na ovoj stranici i postat će učinkovite kad budu objavljene.

Kako nas kontaktirati

Ako imate bilo kakvih pitanja ili zabrinutosti u vezi s ovim Pravilnikom o privatnosti ili načinom na koji obrađujemo vaše osobne podatke, možete nas kontaktirati putem [navedenih kontakata]. Vaša privatnost je važna, i rado ćemo odgovoriti na sva pitanja ili zabrinutosti koje imate.